Slutet på historien av Jan guillou – Boktips

Tidigare SS -officer Harald Lauritzen återvänder från exil i Argentina efter nästan femtio år. Familjen Lauritzen vänds upp och ner när han kommer tillbaka. Farbror Harald har inte ändrat sig om att bli nazist. Han har dock lämnat ett erbjudande som inte kan avslås.

Eric Letangs advokatpraxis hanterar återigen en moralisk kris. En annan häxjakt utlöses denna gång av rädsla för pedofiler.

1990 -talet var en period av ekonomisk kris och början på socialdemokratins kollaps. Samtidigt ökar främlingsfientlighet och högerextremism, vilket signalerar ett politiskt skifte som alltför många människor förbiser. Där det tjugonde århundradet stänger börjar en ny tid som visar att historien inte har lärt oss någonting.

Sagan avslutas med den tionde och sista delen av Jan Guillous romanserie. Han är på rätt spår med sitt massiva bokprojekt The Great Century, där han skildrar en familj vi får följa under hela 1900 -talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.