3A på läslovet

Idag är det 3A som berättar om Läslovet och sin läsning:

“Jag gick till Tensta bibliotek och lånade en bok. Sedan var jag hemma och läste, och medan jag läste kände jag lukten av tårta för mamma bakade. Jag läste Megakillen och den var bra.”

“När jag låg i sängen då läste jag en bok om rymden och om mars. Det stod att det fanns lite vatten där. När jag låg där så luktade det choklad – det var från under sängen! Det var barnet till en gäst som hade lagt den där.”

“När jag lånade boken om Rock-Jimmy så läste jag den i sängen direkt när jag kom hem från skolan. Jag låg i sängen. Den handlade om några som skapade ett band, det var både vuxna och barn. Nu läser jag ofta och då går det bättre. Och är roligare! När jag skulle läsa åtta sidor så läste jag tretton!”

“Jag hade gäster hemma hos mig, en släkting, och vi hade läxa att läsa. Jag läste en massa rymdböcker och det var spännande. Jag läste för släktingen som var ett barn.”

“För att jag skulle sova så låg jag i sängen och läste Rolf, det var jätteroligt. Jag släckte taklampan och hade bara sänglampan tänd.”

“På Läslovet gick jag med min syster och hennes kompis till Tensta bibliotek. Jag lånade Kwela Jamela, och när systerns kompis skulle sova över så läste jag i stället för att sova. Boken var jättespännande.”

“Det var kväll, det var mörkt och jag hade varm choklad bakom gardinen. Jag läste lite i Taekwondo-boken av Blomquist, sen somnade jag och drömde om vita damen och en yxmördare. När jag vaknade var chokladen kall.”

“Jag läste en också en Taekwondo och en Cirkusdeckarna. Jag läste sextio sidor, mamma tjatade och till slut sov jag.”

“När jag skulle läsa Turbo vill bli fotbollsproffs, hemma på soffan, då luktade det blomlukt och det var för att mamma hämtade blommor till min syster. Turbo-boken var bra, jag ska läsa fler sådana.”

“Jag minns inte vad boken hette, någon av dem om Metteborg, men jag hade svårt att somna så jag kom till kapitel 10.”

“När mamma sa till mig att jag skulle sova, då låtsades jag att jag sov och när mamma, pappa och lillasyster hade somnat smög jag in i vardagsrummet och läste Gröna handen. Sådär klockan tolv bankade det på dörren och jag blev jätterädd.”